5411NR
ZEELAND
tel. 06-20289443

Opstelling

VCO heeft in de thuiswedstrijd tegen OKSV een klinkende 8-2 overwinning behaald. Hiermee werd dus de goede vorm waarin VCO de laatste weken verkeerd, doorgetrokken. Voorafgaand aan de wedstrijd werd het slechte nieuws medegedeeld, dat het niet goed gaat met Harrie. Hierdoor kreeg de wedstrijd een extra lading. Mooi om te zien hoe er als team wordt gereageerd, want er stond vandaag ook écht een team op het veld.

Met Thijs op goal in plaats van de geblesseerde Laurence begon VCO sterk aan de wedstrijd, en zo stond het na 3 minuten al op een 1-0 voorsprong. Een goede actie van Nick, die de bal uiteindelijk kon voorgeven op de inlopende Mart, die daarmee zijn eerste van de wedstrijd maakte. Kort hierna was het gelegenheidsspits Merijn die goed werd weggestoken door Niels, en in de 1 op 1 met de keeper niet faalde, 2-0. De 3-0 was bijna een kopie van de 1-0, Nick gaf de bal goed voor op Mart, en deze kon zijn 2e van de middag binnen schieten. Ook werd het nog 4-0 voor rust door een goal van Nick. Deze mooie aanval begon met een goede lange bal van Thijs, die daarmee Niels bereikte. Niels stuurde op zijn beurt Nick weg, die wederom met zijn linker scoorde. Uit een van de spaarzame aanvallen van OKSV viel kort voor rust de 4-1. Een voorzet vanaf de linkerkant kon vrij worden binnen gekopt bij de tweede paal. Met een 4-1 tussenstand werden de kleedkamers opgezocht.

VCO zal VCO niet zijn, als het de wedstrijd niet weer even onnodig spannend maakt. Net als vorige week kon de tegenstander kort na rust de achterstand terugbrengen naar 4-2. Er werd op een aantal momenten niet goed genoeg ingegrepen, waarna een speler van OKSV net buiten de zestien vrij aan kon leggen voor een schot. Thijs zat er nog wel aan, maar kon zijn hand net niet goed genoeg achter de bal krijgen. Gelukkig was dit voor VCO het teken om weer een tandje bij te schakelen. De ene na de andere aanval werd opgezet. Uiteindelijk werd het 5-2 doordat Mart alert was op een schot van Roel die door de keeper gelost werd. Hiermee maakte Mart zijn hatrick compleet, en was het verzet van OKSV echt gebroken. Het duurde toch nog tot de 80e minuut voordat er weer een goal viel. Een goede lange bal van achteruit werd door Niels knap gecontroleerd. Daarna was ook zijn voorzet nog op maat,  waardoor Roel die goed voor zijn man was gekomen, de bal binnen kon schieten. Kort na de 6-2 had Roel ook nog een goede bal, waarmee hij Nout 1 op 1 met de keeper zette. Nout bleef goed rustig, en schoot de bal beheerst rechts onder in de hoek. Het slotakkoord was voor assistenkoning Niels en de hardwerkende Tomas. Een mooie steekbal werd door Tomas opgepikt en voorbij de keeper gespeeld, waarna hij hem in een leeg doel kon schuiven. Hierna vond de scheidsrechter het mooi geweest, en zo werd er misschien wel de grootste overwinning voor VCO 1 ooit geboekt.