5398HZ
MAREN-KESSEL
tel. 0412-472032

Opstelling VCO 1

VCO heeft in de uitwedstrijd tegen Maaskantse Boys voor de vierde keer op rij gewonnen. Op een bloedhete zondag werd er een 1-2 overwinning behaald in Maren-Kessel.

Het leek wel alsof VCO de rommelmarkt nog in de benen had zitten, want al na 1 minuut stonden ze op achterstand. Een voorzet vanaf rechts kwam bij de tweede paal bij de buitenspeler van MKB terecht, die de bal teruglegde op de inlopende spits. De spits van MKB schoot de bal daarna vanaf randje zestien goed en hard binnen. Na deze goal kreeg VCO toch een licht veldoverwicht en waren er een paar afstandschoten die net de kracht misten om het de doelman van MKB moeilijk te maken. Ondanks het lichte veldoverwicht bleef het toch oppassen voor de lange bal van MKB, die een aantal keer net over de verdediging viel. Gelukkig wisten de aanvallers van MKB deze kansen niet te verzilveren, en werd het net voor de drinkpauze 1-1. Een lange bal van Nout viel over de verdediging heen van MKB, en Tomas was alle verdedigers te snel af en kon beheerst binnen schieten. Na de drinkpauze hetzelfde beeld. VCO probeerde te voetballen, maar kon door de stugge (soms harde) verdediging niet heen komen, en MKB probeerde vooral via de lange bal gevaarlijk te worden. Met 1-1 zochten de teams de kleedkamers op.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, maar misschien mede door het weer, werd het voetbal een stuk onnauwkeuriger. Veel ballen kwamen niet meer aan, en zo was het moeilijk om tot kansen te komen. Toch kwamen er een aantal grote kansen voor VCO, maar helaas werden deze niet binnen geschoten. Ondanks dat MKB geen uitgespeelde kansen creëerden, bleef het spannend mede door hun standaardsituaties. Gelukkig viel in deze wedstrijd het kwartje wel de goeie kant op, en wisten we in de blessuretijd nog de winnende goal te maken. Een lange bal van Stef vanaf de rechterkant van het veld werd goed ingeschat door Tomas, en oog in oog met de keeper wist hij de bal in de goal te schieten. Een lekkere 1-2 overwinning op een stugge tegenstander. En om het feestje nog mooier te maken, had MKB Maarten de Groot uitgenodigd als DJ.